Frisør og gründer av Rå Grønn Salong

Min drøm om å bruke gården som arbeidsplass, og et brennende ønske om å leve miljøvennlig og ta vare på naturen rundt oss, resulterte i åpningen av Rå Grønn Salong i august 2021.

I mange år har det vært en drøm for meg å skape noe eget. Jeg er utdannet frisør og har jobbet ni år i frisørsalong tidligere, fram til 2014, da begynte jeg på barneskole og tok fagbrev før jeg jobbet noen år i barnehage. Jeg trivdes veldig godt med å jobbe med barn, og har fire selv, men samtidig ville jeg ut av hamsterhjulet og drømte om å styre min egen hverdag. Jeg ønsket å være tilstede for familien hjemme og samtidig drive med noe som gav meg mening. 

Jeg undersøkte hvordan jeg kunne skape en arbeidsplass hjemme på gården med miljøet, helsen og gjenbruk i fokus. I 2019 tok jeg første kurs hos Grønn Salong i Danmark og etter to år med søknader, ventetid og oppussing kunne jeg endelig åpne min Grønn Salong Sertifiserte frisørsalong i det gamle fjøset på gården. Salongen bærer preg av å ha huset kuer, men det er kun i de godt bevarte detaljene. Nå er trauet fylt med jord og grønne planter og det har blitt et sted som jeg elsker å være. Jeg vil dra naturen inn og skape et pusterom i hverdagen. Salongen er innredet med gjenbruk, det gjelder alt fra brukte frisørstoler og kaffekopper til bestefars gamle høvelbenk som i dag fungerer som disk. Med denne sertifiseringen har jeg skapt et trygt sted for kundene og en arbeidsplass uten skadelige kjemikalier. Jeg er veldig takknemlig for å kunne kose meg med hver eneste hverdag, i en rolig og god atmosfære fylt med vakre grønne planter rundt meg, hjemme på gården. 

Miljømerket Grønn Salong er startet av kjemiingeniør Johan Galster i Danmark. Forbudtstofflisten og observasjonslisten tar for seg alle skadelige og mulig skadelige stoffer i hud- og hårpleieprodukter og disse må absolutt ikke brukes eller selges i en sertifisert Grønn Salong. Ingrediensene i alle produktene vi bruker og selger sjekkes, hver eneste ingrediens. Dette er vår og kundenes garanti for at vi bruker og selger godkjente, trygge produkter. 

Jeg ønsker det beste for alle og naturen rundt oss og ønsker å bidra til at flere kan ta i bruk produkter uten skadelige kjemikalier. Med RÅ Shop håper jeg vi kan nå ut til mange og jeg gir deg gjerne produktveiledning hvis du sender meg en mail.

Sertifisert frisør, RÅ Grønn Salong
Renate Virik Ågard
renate@raashop.no

Tilbake til bloggen